top of page
AnaB_edited.jpg

ANA BĂNICĂ

Președinte

Ana Bănică este pictor și grafician, un artist complex, situat la intersecţia dintre neo-pop şi post-conceptualism și membru fondator al grupurilor „PULS 1000” (2000), „Aproximativ 28” (2002) și membru al asociației „Art is not dead” și al U.A.P., secția Multimedia, București.

 

A câștigat premiul Henkel pentru desen (2008) și bursa Constantin Brâncuși (2006) la Cite des Arts din Paris și a expus la Performance Art Institute (San Francisco),

Muzeul Național de Artă Contemporană, Mobius Gallery, Galeria H’art(București), Five Plus Art Gallery (Viena), Palatele Brâncovenești (Mogoșoaia).

 

În 2019 a fost deschisă la ARCUB expoziția personală intitulată „O retrospectivă din dragoste”.

Lucrările sale se regăsesc în colecția permanentă a Muzeului de Artă Recentă din București și în colecții private din Europa și Statele Unite. Spiritul vizionar și creativ al Anei și-a atins măiestria și în domeniul scenografiei, în performance-uri stradale sau social art.

Ana crede în oglindirea sinelui ca modalitate de exprimare în picturile şi în proiectele artistice, această continuă prelungire a structurii sale interioare reprezentând cheia creaţiei prin care reflectă o lume perfectă și cu care se află în permanent dialog.

contact: ana.banica@artsociety.ro

bottom of page